Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΑΛΑΛΟΥΜ + ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ = ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Μια γυναίκα δύο άντρες κομπολόι δίχως χάντρες, λέει το λαϊκό τραγουδάκι, αλλά φαίνεται πως εκεί πάνω στην Αγία Παρασκευή, μεγάλη η χάρη της, δεν το έχουν ακούσει. Φάτε λοιπόν και άλλο ένα ξεγυρισμένο μπλακάουτ μπας και βάλετε μυαλό.

Τα γεγονότα. Αντί να φροντίσουν οι διοικήσεις του παρελθόντος να βάλουν έναν υπεύθυνο σε κάθε θέση ευθύνης, έβαζαν δυο ή τρεις, ανάλογα με το πόσες είναι οι υπηρεσιακές μονάδες που ήθελαν να παραμένουν ικανοποιημένες. Σε αυτή την κατάντια, έπαιξε έναν εντελώς πρόστυχο ρόλο και ο συνδικαλισμός. Στην περίπτωση της Κυριακής βράδυ, παρουσιάστηκε το φαινόμενο να ανακατεύονται ένα σωρό μηχανικοί και τεχνικοί ανωτέρων ή μέσων σχολών και λύση να μη δίνεται. Το σοβαρότερο όλων είναι ότι ακόμα και τώρα, δεν υπάρχει πόρισμα που να λέει τι έφταιξε. Αυτό σημαίνει ότι αύριο, μπορεί να συμβεί το ίδιο πράγμα. Ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της ΕΡΤ παρήγγειλε ΕΔΕ. Καλή είναι η ΕΔΕ δε λέω, αλλά δεν θα έπρεπε να είχε ζητήσει προηγουμένως την αναφορά καθενός από αυτούς που ανακατεύτηκαν στην ιστορία του μπλακάουτ, αμέσως μόλις λύθηκε το πρόβλημα; Και τώρα οι λόγοι της αστοχίας της Κυριακής. Υπάρχουν δύο υπηρεσιακές μονάδες που είναι υπεύθυνες (σχήμα λόγου αφού στην ουσία καμία δεν έχει ευθύνη), για την διατήρηση των μηχανημάτων εν λειτουργία, όταν υπάρχει βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ. Αυτές είναι η γεν. δ/νση ειδήσεων-ενημέρωσης και η γεν. δ/νση τεχνικών υπηρεσιών. Η διαρχία αυτού του είδους και η εξ αυτής απορρέουσα αδιαφορία για την διατήρηση της εγκατάστασης σε καλή κατάσταση, προκάλεσε τα προβλήματα της Κυριακής, όπως είχε συμβεί ξανά στο παρελθόν στα κτήρια της Κατεχάκη, την πρώτη μέρα της διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας. Και τότε υπήρξαν κολασμοί μερικών, αλλά το αμαρτωλό παρελθόν δεν επέτρεψε τις ουσιαστικές αλλαγές, που θα εμπόδιζαν να ξανασυμβεί το πρόβλημα. Για αυτό συνέβη ότι συνέβη την Κυριακή το βράδυ και για αυτό θα συμβεί ξανά στο μέλλον, αν δεν γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις από την διοίκηση.

Οι κότες ξέρουν ότι στο κοτέτσι τους πρέπει να υπάρχει ένας μόνο κόκκορας. Τον δεύτερο τον μαδάνε και τον διώχνουν κακήν κακώς. Εμείς οι άνθρωποι πότε θα μάθουμε ότι η διαρχία σε θέσεις ευθύνης δεν δουλεύει ΠΟΥΘΕΝΑ.

gatapetalomeni@gmail.com