Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΜΑΣ (2)

Συνεχίζουμε σήμερα με την Αγία Παρασκευή, μεγάλη η χάρη Της. Εδώ έχουμε τα εξής: Πρώτον, τι γίνεται με τις ειδήσεις; Δεύτερον, τι θα γίνει με τον γενικό δ/ντή ραδιοφωνίας; Τρίτον, τι θα γίνει με τον γενικό δ/ντή τεχνικών υπηρεσιών και τον δ/ντή λειτουργίας;

Ας εξετάσουμε τα πράματα με τη σειρά. Στις ειδήσεις φαίνεται να μην υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Ο αντικαταστάτης του προηγούμενου, είναι κατά τα φαινόμενα αποδεκτός (αν και από ότι ακούγεται πάει λίγο προς yes man). Αλλά τι να κάνουμε. Μην είμαστε κι πλιουνέκτες, που έλεγε και ο Χατζηχρήστος.

Ο γενικός δ/ντής ραδιοφωνίας είναι ένα πράμα σαν τη δεύτερη υποψήφια για τη θέση του γενικού δ/ντή της τηλεόρασης στην Κατεχάκη. Τάχει καλά με όλους και με όλα. Δυνατό ατού οι πολύ καλές του σχέσεις με τους συνδικαλιστές. Νυν και πρώην. Μάλλον θα πρέπει να εξεταστεί και η δική του περίπτωση, αν και κατά πόσον αδικείται εδώ. Πάντως η ραδιοφωνία κοιμάται ροχαλίζοντας μακάρια τον ύπνο της αρκούδας που έχει πέσει σε χειμερία νάρκη.

Εκεί που γίνεται ένα πανηγυράκι μούρλια είναι στη γενική δ/νση τεχνικών υπηρεσιών, όπου ο γενικός δ/ντής έχει υποβάλλει παραίτηση, όπως και ο δ/ντής λειτουργίας (αυτός διοικητικά υπάγεται σε άλλη γενική δ/νση, έχω γράψει σχετικά για το οργανωτικό μπάχαλο) και αναμένεται το πόρισμα της ΕΔΕ που διεξάγεται (άραγε για πόσο ακόμα;), για να δούμε τι θα απογίνει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι άμα βγει απαλλακτικό, θα παραμείνουν ντε και καλά στις θέσεις τους. Σουντόκου για δυνατούς λύτες η υπόθεση. Κοντά σε αυτούς του δύο όμως έχει πέσει πανικός και στους δ/ντές της γενικής δ/νσης τεχνικών υπηρεσιών, που είναι να χτυπιέσαι από τα γέλια όταν βλέπεις κάτι μαντραχαλάδες μέχρι εκεί πάνω, να τρώνε τα νύχια τους μέχρι τη ρίζα από την αγωνία και τον φόβο πιθανού σουταρίσματος.

Παρόλα αυτά ο γενικούλης κάνει και τις μπαγαμποντιές του. Πήγε ο μαγκάκος ο καλός και τοποθέτησε δ/ντή σε μια διεύθυνση που χήρευε λόγω θανάτου του προκατόχου της, σαν να μην έτρεχε τίποτα. Το ερώτημα είναι απλό. Από τη στιγμή που οι δ/ντές τοποθετούνται για μια τριετία, πως πας εσύ ρε κύριε και βάζεις κάποιον, που ο πιθανός αντικαταστάτης σου (είσαι υπό παραίτηση έτσι, μη το ξεχνάς) μπορεί να μη τον γουστάρει; Πως του φορτώνεις για τρία χρόνια μια δική σου επιλογή; Δεν καταλαβαίνεις ότι είναι αντιδεοντολογικό; Κατακρίνω την ενέργεια. Όχι τον νεοτοποθετηθέντα, που είναι καταπώς μου λένε συνεργάσιμος και καλός επαγγελματίας και μακάρι να μπορέσει να συνεργαστεί και με τον μελλοντικό γενικό δ/ντή, όποιος και αν είναι αυτός.

Και ένα σχόλιο για τον δ/ντή λειτουργίας. Μπορεί να μην ευθύνεται για το blackout, αφού όπως μου λένε δεν είναι ηλεκτρολόγος και άρα δεν μπορεί να φέρει ευθύνη για τέτοια πράματα. Όμως ρε κύριε δ/ντή λειτουργίας, πως παίρνεις την ευθύνη και αξιολογείς ως μη σημαντικό ένα πρόβλημα, το οποίο λόγω γνώσεων και πτυχίου δεν σου επιτρέπεται να αγγίξεις και που από την έκβασή του εξαρτάται αν και κατά πόσο θα δει ο κόσμος τηλεόραση την Κυριακή το βράδυ; Για εξήγησέ το μου αυτό σε παρακαλώ πάρα πολύ.

Αυτά για την ώρα και θα επανέλθω με νέα από τον συνδικαλιστικό χώρο αυτή τη φορά.



gatapetalomeni@gmail.com