Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΜΑΣ

Η έλευση της νέας διοίκησης στην ΕΡΤ προκάλεσε την ακούσια ομαδοποίηση των εργαζομένων σε διάφορες κατηγορίες. Οι περισσότεροι επιθυμούν την επαγγελματική τους άνοδο. Άλλοι από αυτούς ξέρουν ότι αυτό δεν είναι πιθανό. Άλλοι το βλέπουν να έρχεται. Κάποιοι τρίτοι (συνήθως προϊστάμενοι που βλέπουν άλλους να επιβουλεύονται τις θέσεις τους) θέλουν να αποφύγουν τη βόλτα προς τα κάτω. Τέλος είναι και οι αραχτοί που δεν τους κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη και δε χολοσκάνε. Αυτοί είναι οι λιγότεροι και οι καλυτερότεροι. Γιατί οι καλοί είναι πάντα λίγοι ρε γαμώτο;
Τώρα θα σας πω όσα έχω μαζέψει από τις περιπολίες μου στην Κατεχάκη και την Αγία Παρασκευή (μεγάλη η χάρη Της).
Στην Κατεχάκη ο πρώην βολεϊμπολίστας, έγινε και πρώην γενικός. Όλα πρώην αυτό το παιδί. Φώναξε κιόλας τους εργαζόμενους του χώρου του και τους αποχαιρέτισε. Δεν ξέρω που θα πάει και τι θα κάνει ύστερα από το τεράστιο έργο που επιτέλεσε στην ΕΡΤ, αλλά του συνιστώ εκεί που θα πάει, να μη βλέπει το προσωπικό μόνο όταν είναι να φύγει. Υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες. Τώρα όμως που την κοπάνησε, ή μάλλον τον κοπάνησαν, μπορεί να μου πει γιατί άφησε αμανάτι τον παρατρεχάμενό του; Έτσι ρε παιδί μου για να μου φύγει η κάψα. Τέλος πάντων. Τη θέση του καλοβλέπουν κάμποσοι. Υπάρχουν δυο κυρίες όμως, που φαίνεται να είναι οι επικρατέστερες. Ανήκουν και οι δύο στην κατηγορία όσων επιθυμούν διακαώς την επαγγελματική τους άνοδο. Μόνο που τη μία την είχαν σουτάρει οι προηγούμενοι (αν και είναι καλή στη δουλειά της) και τώρα επιθυμεί να επανέλθει. Η άλλη σάμπως να βολεύεται με όλους και με όλα ρε παιδιά. Τι ΠΑΣΟΚΟΥΣ, τι νουδούδες, τι αστυφύλαξ, τι χωροφύλαξ με όλους μέσα είναι. Μπας και αδικείται εδώ πέρα; Για να το δουν λίγο το θέμα οι αρμόδιοι. Υπάρχει κατά τη γνώμη μου και τρίτο άτομο του χώρου, που όμως δε μοστράρει σαν τις άλλες δύο. Δεν μπόρεσα καν να εξακριβώσω, αν έχει βολιδοσκοπηθεί. Το ζήτημα είναι: Αν τοποθετηθεί (λέμε αν) και προσπαθήσει να δουλέψει όσο ευσυνείδητα δουλεύει μέχρι τώρα (και είναι και τζόρας - το τζόρας κολλάει και για άντρα και για γυναίκα), θα τα καταφέρει; Ε ρε που καταντήσαμε, να έχουμε το σωστό άτομο και να φοβόμαστε να το βάλουμε στη θέση, επειδή θα θελήσει να κάνει σωστά τη δουλειά. Αν είναι κύριος ή κυρία είπατε; Ε ψάξτε το λιγάκι, μην τα θέλετε όλα στο πιάτο.
Για να κλείνω με την Κατεχάκη ας πω ότι υπάρχουν ακόμα κάτι «λειτουργικές» θέσεις, που οι προϊστάμενοί τους δεν κοιμούνται τόσο ήσυχα τελευταία. Όμως εκεί δεν υπάρχουν και πολλοί αντικαταστάτες. Γιατί οι προκάτοχοι «λειτουργικοί», που πουλάνε και πολύ ύφος, είναι καλές μου φιλενάδες άστα να πάνε.
Αύριο θα συνεχίσω με τα μαντάτα από την Αγία Παρασκευή, μεγάλη η χάρη Της.