Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.

Οι ενημερώσεις που έγιναν από το προεδρείο της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. τόσο στο κτίριο της Κατεχάκη την Τρίτη (20/4), όσο και την επομένη στο Ραδιομέγαρο, χαρακτηρίστηκαν από κοσμιότητα. Σχολιάστηκε αρνητικά η απουσία των ακόλουθων της ΟΜΕ ΕΡΤ. Λες και αυτοί δεν θα απολαύσουν τα όποια θετικά, ή δεν θα υποστούν τα όποια αρνητικά της ΣΣΕ. Οι εργαζόμενοι πήραν τις απαντήσεις στα ερωτήματά τους και το προεδρείο μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν προσπάθησε να χαϊδέψει αφτιά. Ιδίως στο Ραδιομέγαρο, ο γραμματέας ήταν κοφτός και τσεκουράτος. Η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη. Περίμενα ότι θα έβλεπα περισσότερες γάτες και γάτους. Αχ αυτοί οι γάτοι... Δεν ήταν όμως και απογοητευτική. Μέτρησα κάποιες στιγμές εκατό και βάλε παρόντες και στους δύο χώρους. Αρνητικό στοιχείο ήταν η ώρα των συγκεντρώσεων. Την άλλη φορά είπαμε έτσι; Μετά τις 2.50 μμ. Άιντε γιατί θα ξαναρχίσω τα ουστ. Κάποιες εντάσεις υπήρξαν από πρώην συμβασιούχους, που ζητούν να τους αναγνωριστούν τα χρόνια που δούλευαν ως συμβασιούχοι και να τους καταβάλει η ΕΡΤ τα χρωστούμενα. Το αίτημά σας είναι δίκιο αδέρφια. Το ζήτημα είναι: Αν τα πάρετε, η ΕΡΤ θα εξακολουθήσει να είναι βιώσιμη ή θα υπαχθεί στις προβληματικές εταιρίες του δημοσίου και θα αρχίσει το ξεπουπούλιασμα; Υπόψιν ότι εδώ δεν χωράει το "και τι με νοιάζει εμένα". Σε νοιάζει και σε παρανοιάζει γιατί θα βρεθείς και συ στο δρόμο και τότε να βράσω τα αναδρομικά σου και το σόι τους όλο. Η διαλλακτικότητα κάτι τέτοιες ώρες να ξέρετε ότι δεν είναι απλά χρήσιμη, αλλά πολύτιμη. Για αρχίστε να το σκεφτόσαστε λίγο διαφορετικά. Για των καλό όλων και εννοώ ΟΛΩΝ.
Ένα θέμα που δεν πολυσυζητήθηκε, ήταν οι νυν συμβασιούχοι. Εκεί πρέπει η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. να στριμώξει τη διοίκηση της ΕΡΤ ώστε να προχωρήσει η καταγραφή των αναγκών και να μη φτάσουμε τον Ιούνιο και τρέχουμε και να μη φτάνουμε.
Άκουσα και για κάτι κόντρες που έγιναν, αλλά δεν σας λέω τίποτα για την ώρα. Επιφυλάσσομαι να σας πω περισσότερα στο μέλλον, γιατί θέλω πρώτα να διασταυρώσω τις πληροφορίες μου.

gatapetalomeni@gmail.com