Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΑΡΤΟΣ & ΘΕΑΜΑΤΑ

Για να μη λέτε ότι είμαι μια μονόχνοτη και εγωίστρια γάτα (αν και εμείς οι γάτες φημιζόμαστε για τον εγωισμό μας), ρίχνω μια ιδέα στο τραπέζι, έτσι μπας και ευαισθητοποιηθεί κανείς και αποφασίσει να προσφέρει στο λαό δωρεάν θεάματα αφού για άρτο … άστα να πάνε.
Βλέποντας λοιπόν στην τηλεόραση αποσπάσματα από την εξέταση των υπεύθυνων της Goldman Sachs από την επιτροπή της γερουσίας λέω: Γιατί να μην είναι ανοιχτές στο κοινό, στον τύπο, στην τηλεόραση κλπ, οι εργασίες των εξεταστικών επιτροπών της Βουλής;
Για φανταστείτε τι ωραία θα είναι. Θα πας, θα κάθεσαι στη θέση των θεατών, θα παρακολουθείς και ο πρόεδρος θα αναφωνεί: Υπόθεση Βατοπεδίου. Ηγούμενος Εφραίμ. Παρών, Ρουσόπουλος Θεόδωρος. Παρών. Την άλλη φορά. Υπόθεση δομημένων ομολόγων. Δούκας Πέτρος. Παρών κοκ. Ε ρε γέλια που έχουν να γίνουν!
Η κυβέρνηση προωθεί (και καλά κάνει) τη διαφάνεια. Για να μη μπορεί κανείς να πει κουβέντα για δήθεν συγκαλύψεις και ότι όλοι αυτοί εκεί μέσα στη Βουλή κρύβουν σαν τη γάτα το σκατό τους (γιατί μας κατηγορούν εμάς τις γάτες αφού άλλοι έχουν τη χάρη), ας τολμήσουν. Τους βεβαιώνω ότι η αποδοχή της καθιέρωσης των ανοιχτών ακροάσεων στις επιτροπές της Βουλής, θα είναι καθολική. Εμπρός λοιπόν.

gatapetalomeni@gmail.com