Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Πριν από τις εκλογές του 2009, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θέλοντας να καταδείξει τη διάλυση του κράτους που είχε επιφέρει η κυβέρνηση της ΝΔ, έλεγε: «Στις πυρκαϊές της Ηλείας, σαράντα άνθρωποι κάηκαν και δεν έγινε ούτε μια ανάκριση, δεν βρέθηκε ούτε ένας υπεύθυνος και δεν αποδόθηκαν ευθύνες για τον χαμό αυτών των ανθρώπων».
Σήμερα η Ελλάδα έχει χάσει την εθνική της κυριαρχία. Πολλοί περισσότεροι θα χάσουν τη ζωή τους εξ αιτίας της κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει. Μπορεί αυτό να μη συμβεί με τον εντυπωσιακό και μακάβριο τρόπο μιας αυτοκτονίας, που δεν αποκλείεται κιόλας. Σίγουρα όμως θα συμβεί σε νοσοκομεία, όπου άρρωστοι θα τελειώσουν τη ζωή τους λόγω έλλειψης επαρκούς φροντίδας εξ αιτίας της έλλειψης χρημάτων. Θα συμβεί επειδή θα παρασυρθεί και θα σκοτωθεί στο δρόμο ένας περαστικός από αυτοκίνητο, διότι δεν θα υπάρχουν χρήματα για να κτιστεί μια γέφυρα. Πάμπολλα θα είναι τα περιστατικά, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα κοστίσουν ζωές.
Κύριε πρωθυπουργέ, αποδεχτήκατε τις επιταγές των δανειστών μας και πήρατε μέτρα που η κοινωνία δεν αντέχει. Θέλετε την συνεργασία του κόσμου για να βγούμε, όπως λέτε, από την δραματική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Αυτό που ζητάτε κάτω από τις παρούσες συνθήκες είναι μάλλον ακατόρθωτο. Εκτός ίσως και αν καταφέρετε να πυροδοτήσετε το Ελληνικό φιλότιμο που υπάρχει, αλλά εδώ και χρόνια έχει πέσει σε βαθύ λήθαργο. Πριν λοιπόν ξαναζητήσετε από τους Έλληνες για μια ακόμα φορά να σκύψουν το κεφάλι και να βάλουν πλάτη για να γίνει αυτό που ζητάτε, οφείλετε να τους δείξετε ότι πραγματικά είστε δίπλα τους και ότι κατανοείτε την αγανάκτηση και τη δίκαιη οργή τους. Ότι εννοείτε αυτά που λέτε.
Τάχιστα λοιπόν και με συνοπτικές διαδικασίες (σαν αυτές με τις οποίες παίρνετε τα μέτρα που θέλετε να κάνουμε πράξη) πάρτε κεφάλια. Βάλτε φυλακή όλους αυτούς τους εγκληματίες, που σκότωσαν την ελπίδα του κόσμου. Που θα προκαλέσουν την πρόωρη γήρανση στους μεγάλους και θα στερήσουν από τα παιδιά τη χαρά του να θυμούνται πως κάποτε ότι ήταν παιδιά. Που ενώ ο λαός υποφέρει, εκείνοι κάνουν τα μπάνια τους για να ξεσκάσουν. Εκείνων που πλούτισαν με τα δομημένα ομόλογα, κλέβοντας τα ταμεία και εξανεμίζοντας τις έτσι κι αλλιώς πενιχρές συντάξεις.
Πάρτε κεφάλια κύριε Πρωθυπουργέ. Σας δίνεται μέσα σε αυτή τη φοβερή συγκυρία, η ευκαιρία να μείνετε στην ιστορία, ως ο ανορθωτής της πατρίδας μας. Αλλιώς το όνομά σας θα γίνει ένα με τα ονόματα εκείνων που έχουν κάνει τώρα την Ελλάδα να εκλιπαρεί και να σέρνεται στη λάσπη, έχοντας χάσει κάθε αξιοπρέπεια και δυστυχώς κάθε προοπτική και ελπίδα.

gatapetalomeni@gmail.com