Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΡΤΙΚΑ

1. Πως λέμε για τους Απάχηδες των Αθηνών; Ε από δω και πέρα θα λέμε και για τους κουραδόμαγκες της ΕΡΤ. Μιλάω για αυτούς, που συστηματικά όταν κηρύσσεται απεργία, παίρνουν ρεπό, μπαίνουν προσωπικό ασφαλείας (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το προσωπικό ασφαλείας πρέπει να πληρώνεται), παίρνουν άδεια, ή καμώνονται ότι δεν πήραν χαμπάρι την απεργία. Μπορεί ανάμεσά τους να υπάρχουν και μερικοί, που έχουν οικονομικό στρίμωγμα και δεν μπορούν να χάσουν ένα μεροκάματο. Δε μιλάω για αυτούς. Μιλάω για τους «επαγγελματίες» απεργοσπάστες. Για όσους θέλουν να τη βγάζουν ανώδυνα αλλά να έχουν και τα πιθανά οφέλη που θα πετύχει η απεργία. Όλα δηλαδή εκ του ασφαλούς. Πως θα σας φαινόταν ρε τζάμπα μάγκες αν έβγαινε ένας φετφάς και έλεγε: Τα ωφελήματα των απεργιών (αν προκύψουν), θα τα έχουν μόνο όσοι απεργήσανε. Οι άλλοι γιοκ. Εκεί θα ήθελα να έβλεπα τη μαγκιά σας.

2. Διάβασα τις ανακοινώσεις της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. και της ΟΜΕ ΕΡΤ για την απεργία. Διαφορές δε βρήκα. Πείτε μου τώρα εσείς. Έχω άδικο όταν λέω ότι ο καυγάς για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στα συνδικαλιστικά, έχει να κάνει με τις φιλοδοξίες καμιά δεκαριά νοματαίων, που θέλουν να μας σέρνουν σε ένα χορό πόλωσης και όξυνσης;


3. Λύπη και στενοχώρια προξενεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ. Από τη μια δεν μπορείς παρά να αναγνωρίσεις την απόγνωσή τους εν όψει της μη ανανέωσης των συμβάσεών τους. Από την άλλη λές: Αντέχει η ΕΡΤ να μονιμοποιήσει άλλους και ΄γω δεν ξέρω πόσους; Πρόταση. Να απολυθούν όσοι τους έφεραν σε αυτή την κατάσταση (κάτι γομάρια συνδικαλιστές και κάτι κοπρόσκυλα πολιτικοί) και να προσληφθούν οι συμβασιούχοι στη θέση τους. Συγχίστηκα πάλι με τους αλήτες.

4. Στις 27 Μάη έγιναν εκλογές σε τρία σωματεία για να εκλεγούν οι εκπρόσωποί τους στη νέα ομοσπονδία ΟΜΕ ΕΡΤ. Και σ΄ανώτερα ρε μάγκες (αν και δεν το πολυπιστεύω). Στα δύο από τα τρία σωματεία ψήφισαν (όπως λέει η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων) 273 μέλη στον ένα και 172 στον άλλο. Θέλω να συγχαρώ τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής για την ταχύτητα με την οποία έβγαλαν τα αποτελέσματα. Τους πήρε μόνο οχτώ μέρες για να μετρήσουν 273 ψηφοδέλτια η μία και 172 η άλλη. Εγώ περίμενα ότι θα προβαίνατε σε ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μετά … τα μπάνια του λαού, αλλά εσείς μας εκπλήξατε. Μπράβο.

5. Ένα καλαμπουράκι για να μη με λέτε στριμμένη.
Υπολογίζεται ότι 1 νέος που τελειώνει σήμερα το σχολείο στα 18, με το νέο συνταξιοδοτικό θα πάρει σύνταξη στα 88. Όλο μαζί 11888.

Τυχαίο? Δε νομίζω.

gatapetalomeni@gmail.com