Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΑΠΑ ΚΑΠΑ (2)

Κάποιο λάθος κάνουν στον Περισσό. Τόσο οι πολιτικοί όσο και οι συνδικαλιστές. Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά με τα όσα κάνουν, γελοιοποιούνται.
Είναι ευχάριστο να ακούμε το τραγούδι του Τσιτσάνη «Σφυρίζει η Φάμπρικα», που μιλάει για την περήφανη κι αθάνατη εργατιά και να χορεύουμε τη ωραία ζεϊμπεκιά του. Αν όμως όσοι ακολουθούν πιστά την κυρία Παπαρήγα, θελήσουν σήμερα να παραστήσουν τους νέους και τις νέες που φεύγουν χέρι χέρι από τη φάμπρικα και με την αγάπη τους χτίζουν το μέλλον, είναι για να τους κρεμάμε κουδούνια και να τους γιουχάρουν ακόμα και τα πιτσιρίκια. Αν μάλιστα υιοθετούν αυτή την απλοϊκή προσέγγιση και πασχίζουν να αποκαταστήσουν στον κόσμο το δίκιο, προτάσσοντας τα υγιή και δασύτριχα αντρίκια στήθια τους, έ τότε μάλλον πάμε για γέλια μέχρι λιποθυμίας.
Ας σταματήσουν λοιπόν να συμπεριφέρονται σα να μην έχουν να χάσουν τίποτα, παρά μόνο τις αλυσίδες τους. Ας καταλάβουν ότι το μόνο που πετυχαίνουν με τα καμώματά τους (και με την ανοχή ενός σμπαραλιασμένου κράτους), είναι να ταλαιπωρούν όσους θέλουν να πάνε είτε στις δουλειές τους είτε στις διακοπές τους, όσο και αν αυτό το τελευταίο φαντάζει (σε αυτούς που πιστεύουν ότι είναι οι μόνοι γνήσιοι εκφραστές του Μαρξισμού), σαν κατάπτυστο κατάλοιπο της σάπιας αστικής υποκουλτούρας.
Φίλοι του ΚΚΕ βρίσκετε και κάνετε αυτά που κάνετε. Αλλά να ξέρετε ότι ξύνετε το ξερό σας στην γκλίτσα του τσοπάνη και κάποια στιγμή ο τσοπάνης θα ζοχαδιαστεί. Προσοχή λοιπόν.

gatapetalomeni@gmail.com