Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΣΑΪΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Αυτούς τους δημοσιογράφους πληρώνουμε; Αυτούς που κοιμούνται με τα τσαρούχια κι έξω από το ότι η μπάλα ποδοσφαίρου είναι στρογγυλή (και αυτό υπό αμφισβήτηση), άλλο τίποτα δεν ξέρουν; Κι από πάνω απεργούν κιόλας. Κι αν τους ρωτήσεις «γιατί ρε σεις καλόπαιδα απεργείτε εκεί στη Νοτιοαφρικανική Ένωση;» θα σε ατενίσουν με βλέμμα σπινθηροβόλο, όμοιο με αυτό του βοδιού και στην καλύτερη περίπτωση θα σηκώσουν τους ώμους τους και θα ψελλίσουν με ευφράδεια αντίστοιχη της απέραντης ευρυμάθειάς τους κάτι σαν τους χρησμούς της Πυθίας εν ώρα χοντρομαστούρας.
Κάτι τέτοιους θεράποντες της αθλητικής δημοσιογραφίας άκουγα τις προάλλες (κι ήταν και δυο τρεις αν δεν κάνω λάθος) να σχολιάζουν τον αγώνα Αργεντινής Γερμανίας. Εκεί λοιπόν με περισσή επιστημοσύνη πληροφόρησαν άπαντες τους τηλεθεατές ότι η μπάλα έχει τέτοια αεροδυναμική, που όταν τη σουτάρουν, κάνει μια περίεργη κίνηση στον αέρα, στρίβοντας ανεξέλεγκτα. Δηλαδή ρε παιδιά οι κινήσεις που κάνουν οι άλλες μπάλες στον αέρα είναι ελέγξιμες; Τι μαλακίες είναι αυτές που μας τσαμπουνάτε; Πέραν όμως των ατελείωτων γνώσεων που οι εν λόγω διαθέτουν περί τα αθλητικά θέματα, φαίνεται ότι η επαφή τους με την υποκριτική τέχνη και τη μουσική περιορίζεται στον Γκουζγκούνη και στο ντέφι του γύφτου αντίστοιχα. Σάρωνε λοιπόν κατά τη διάρκεια του αγώνα η κάμερα τις κερκίδες και όταν έβλεπε ο σκηνοθέτης καμιά διασημότητα, εστίαζε πάνω της. Είδα λοιπόν τον Leonardo Di Caprio στο ίδιο πλάνο με τον Mic Jagger και τη Sarliz Theron. Μπορεί να υπήρχαν και άλλοι, αλλά δεν τους είδα. Εσείς ρε παιδιά δεν ξέρατε κανέναν από αυτούς; Ούτε τον πρωταγωνιστή του Τιτανικού; Ούτε τον γερόλυκο της rock; Ούτε την κούκλα που βραβεύτηκε με oscar; Το δικό μου συμπέρασμα πάντως είναι ότι αυτή η πλήρης απουσία σχολίων για τις διασημότητες που όλοι είδαμε, μπορεί να σημαίνει δύο πράματα. Ή ότι τους ξέρετε και τους σνομπάρατε, ή ότι η ενημέρωσή σας περί τα κοινωνικά, είναι ίδια με την ενημέρωση ενός τούβλου και μάλιστα χωρίς τρύπες. Μάλλον όμως κατά τούβλο μεριά πάτε.
Κι εσύ τηλεθεατή, συνέχισε να πληρώνεις αυτούς τους εντυπωσιακά ευφράδεις και πολυμαθέστατους καλοπληρωμένους διαμορφωτές της κοινής γνώμης.


gatapetalomeni@gmail.com