Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΛΛΑ & ΩΡΑΙΑ(;)

Όλα τα περίεργα μέσα σε αυτή τη ρημάδα την ΕΡΤ συμβαίνουν. Κάποτε χρειαζόταν να ψάξω για να ξετρυπώσω κανένα ποντικάκι. Τώρα έρχονται και μου χτυπάνε την πόρτα. Αν είναι δυνατόν θα πείτε. Αμ έλα που είναι. Διαβάστε.
Δεν πρόλαβαν καλά καλά να τοποθετηθούν οι δυο κυρίες στις υπηρεσίες της γεν. δ/νσης τηλεόρασης (γενική δ/ντρια τηλεόρασης και δ/ντρια προγράμματος) και από ότι με πληροφορούν παραιτήθηκαν την Παρασκευή. Η μια από τις δύο είχε υποβάλει προφορικά και στο παρελθόν την παραίτησή της, αλλά δεν είχε γίνει αποδεκτή. Τότε άραγε το εννοούσε ή εκβίαζε; Τώρα όμως φαίνεται ότι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ίσως τα ανέμενε. Θα μάθω σύντομα και θα σας ενημερώσω σχετικά για το παρασκήνιο. Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο υπέστησαν ανηλεή πόλεμο από τα διάφορα κανάλια που ειδικεύονται σε τέτοιου είδους θεματολογία. Πλην όμως οι εν λόγω κυρίες είχαν χοντροκαβαλήσει το καλάμι και πορεύονταν ερήμην των άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, μοιράζοντας παραγωγές χωρίς να ακολουθούν καμιά διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής. Ας πρόσεχαν. Άιντε τώρα να δούμε πως θα επιλεγούν οι αντικαταστάτες τους και ποιοι θάναι αυτοί.
Κατά τα άλλα και ελλείψει διευθύνοντος συμβούλου, δεν λειτουργεί ΠΥΣ. Ως εκ τούτου δεν μπορούν να γίνουν επίσημα οι τοποθετήσεις των προϊσταμένων. Έτσι πολλές υπηρεσιακές μονάδες, στην καλύτερη περίπτωση λειτουργούν παράτυπα και στην χειρότερη δεν λειτουργούν καθόλου.
Επιπλέον ΣΣΕ δε φαίνεται να υπογράφεται, αφού το υπουργείο οικονομικών τάχει στυλώσει και αρνείται να δώσει το ΟΚ, για να εκλείψει μια κραυγαλέα αδικία, με την οποία μας φόρτωσε ο προηγούμενος πρόεδρος, που τώρα διαπρέπει ως
manager (τι ζούμε και δεν τρελαινόμαστε θεέ μου), σε ιδιωτικό κανάλι.
Στο μεταξύ στο χώρο των τεχνικών πρόκειται - λένε - να γίνει αξιολόγηση των υποψήφιων για τη θέση του γεν. δ/ντή. Καλώς. Αλλά γιατί εκεί και όχι και αλλού; Άγνωστο. Για την ώρα έχει τοποθετηθεί προσωρινά στη θέση του γεν. δ/ντή ο προοδευτικούλης και αποφασίζει για θέματα που μοιραία θα δεσμεύσουν τον αντικαταστάτη του. Εκτός κι αν αντικαταστήσει ο ίδιος εαυτόν. Πως λέμε Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει; Ε ακριβώς έτσι. Όμως η συμμετοχή του προοδευτικούλη στους αξιολογούμενος για την ανάθεση της μόνιμης θέσης δεν είναι, με αυτές τις προϋποθέσεις, κομμάτι αντιδεοντολογική; Είναι σαν να αναθέτεις σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση να οργανώσει τη διεξαγωγή εκλογών και ταυτόχρονα επιτρέπεις στα μέλη αυτής της κυβέρνησης να συμμετέχουν στις εκλογές που διοργανώνουν. Σαν αντιδεοντολογικό μου ακούγεται, δεν βρίσκετε;
Για το φινάλε κράτησα την υπόθεση της προσπάθειας που γίνεται για την επιστροφή στην ΠΟΣΠΕΡΤ όσων αποχώρησαν και προσπάθησαν να στήσουν την ΟΜΕ ΕΡΤ. Συμπαθάτε με αγαπητοί μου αναγνώστες, αλλά εγώ ως γάτα βλέπω ότι κάμποσοι από αυτούς έχουν ως πρωταρχικό μέλημα το δικό τους βόλεμα και όχι την βελτίωση του συνδικάτου. Κάνω λάθος; Μακάρι. Αλλά κάτι μέσα μου, μου λέει ότι δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα. Διότι όταν πας να διορθώσεις τα λάθη του παρελθόντος, δε σέρνεσαι στα δικαστήρια διεκδικώντας την δικαστική δικαίωσή σου για να συνεχίσεις να πορεύεσαι στο δρόμο που υποτίθεται ότι θέλεις να εγκαταλείψεις.
Αυτά για την ώρα και συμπαθάτε με για το εκτεταμένο κείμενο.
Άλλοι όμως ευθύνονται για αυτό.

gatapetalomeni@gmail.com