Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΑ (ΙΙ) ...

Ώρες ώρες σκέφτομαι να γράψω κάτι και μετά το ξανασκέφτομαι και λέω: Άσε ρέ. Καλύτερα να μη νιαουρίσω γιατί άμα βγει αυτό που λέω, μετά όλοι θα με βρίζουν πατόκορφα και θα με λένε σκατόστομη.
Αυτή την τακτική όμως δεν την ακολούθησα χτες στο σχόλιό μου για τους μεταφραστές και τις ξένες γλώσες, οπότε σήμερα πέφτει στα χέρια μου και διαβάζω το χαρτί που έγραφε τις απαιτήσεις που θα πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι για πρόσληψη στην ΕΡΤ δημοσιογράφοι. Εκεί λοιπόν διάβασα ότι κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων, θα θεωρηθούν ως πρόσθετα προσόντα οι γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή και ξένης γλώσας.
Έμεινα σύξυλη. Δηλαδή το ελάχιστο που ζητείται από σχεδόν όλους τους αιτούντες εργασία είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα, θεωρείται ως πρόσθετο – άρα όχι υποχρεωτικό – προσόν για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ; Είναι δυνατόν σήμερα ένας δημοσιογράφος να μην ξέρει να γράψει πέντε αράδες σε έναν κειμενογράφο στο PC; Είναι δυνατό να μην ξέρει να απευθύνει μια ερώτηση τουλάχιστον στα αγγλικά; Αλλά εδώ θα μου πείτε ότι οι υπάρχοντες δεν ξέρουν καλά καλά Ελληνικά. Τα αγγλικά τους μάραναν;
Άντε και εις κατώτερα παιδιά. Άντε και εις κατώτερα.

gatapetalomeni@gmail.com