Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΕΣΑ ...

Στην ΕΡΤ υπάρχουν αρκετά είδη εργαζομένων, που τα αιτήματά τους η διοίκηση τα αντιμετωπίζει με κατανόηση και μεγαλοψυχία. Για παράδειγμα σου λέει η διοίκηση: Τι να τον κάνω τώρα αυτόν που έχει προσληφθεί ως ΠΕΘ από την προηγούμενη κατάσταση; Να τον διώξω; Δε μου πάει η καρδιά. Να τον διατηρήσω με το μέχρι τώρα υπάρχον καθεστώς; Θα με φάνε. Άρα λοιπόν τι κάνω; Να η λύση. Του ανανεώνω τη σύμβαση, αλλά με χαμηλότερες αμοιβές και τον αφήνω να κοπροσκυλάει στο ραδιομέγαρο, προσφέροντας στην ΕΡΤ το απόλυτο μηδέν.
Δε πα να σκούζουν οι άλλοι οι πληβείοι ότι δεν έχουν υπογράψει συλλογική σύμβαση ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ; Να κι αν σκούζουν, να κι αν δε σκούζουν. Μιλάμε δηλαδή για μια απόλυτα σωστή και δίκαια αντιμετώπιση.
Πέραν τούτων στην ωραία ΕΡΤ, ενδημεί και ένα άλλο είδος εργαζομένου. Πρόκειται για αυτόν που έχει προσφέρει ανυπολόγιστα ποσά εργασίας στην υπηρεσία του (ποιοτική και ποσοτική) και μετά αποφάσισε να εκχωρήσει τις χάρες του και να φωτίσει και άλλους χώρους όπως αυτούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ή της διοίκησης άλλων οργανισμών κλπ.
Απορώ. Γιατί η διοίκηση δεν αξιοποιεί αυτά τα χαρισματικά μυαλά, που επισκέπτονται πότε πότε την ΕΡΤ, χαρίζοντας σε όλους εμάς τους την ευτυχία να τους αντικρύζουμε να σουλατσάρουν με ύφος μπλαζέ, αντίστοιχο της μεγάλης τους προσφοράς στο κοινωνικό και κυρίως στο ΕΡΤικό σύνολο ; Εκτός και αν τα κρατάει για καβάτζα για νάχει στο μέλλον όταν θα σφίξουν κι άλλο τα πράματα.
Ποιος ξέρει!

gatapetalomeni@gmail.com