Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΠΕΡΙ ΒΙΑΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ...

Η χθεσινή μεγάλη (παρά τη βροχή και το κρύο) διαδήλωση των εργαζομένων κατά των μέτρων της κυβέρνησης – τρόικα, σημαδεύτηκε από τα γνωστά πια επεισόδια στο Σύνταγμα αλλά και στο Πανεπιστήμιο και στο Πολυτεχνείο, όπου για μια ακόμα φορά έγινε από ορισμένους διαδηλωτές χρήση της έννοιας του ασύλου.

Το πρωτόγνωρο όμως περιστατικό που συζητήθηκε και προβλήθηκε (σιγά μη δεν προβάλλονταν) από τα ΜΜΕ, ήταν η επίθεση και το ξύλο που έφαγε μέχρις αίματος, το καραφλό κρανίο του πρώην υπουργού κου Χατζηδάκη. Από την αρχή θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το γατίσιο σινάφι μου, καταδικάζει χωρίς πολλές κουβέντες τις βίαιες εκδηλώσεις, άρα και το πλάκωμα στο ξύλο του πρώην υπουργού.

Επ΄ευκαιρία λοιπόν αυτής της καταδίκης, λέω ότι όλες οι γάτες μαζί, καταδικάζουμε επίσης τα ακόλουθα:

1. Το στήσιμο των γέρων στις ουρές του ΙΚΑ από τις τέσσερις αξημέρωτα για να δούνε ένα γιατρό και την περικοπή των συντάξεών τους σε επίπεδο ξεφτίλας, με αποτέλεσμα το κουρέλιασμα κάθε έννοιας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας (ανθρώπινα δικαιώματα σου λένε κάποιοι).

2. Την ανεργία στην οποία πέφτει ο πενηντάρης και απελπίζεται γιατί έχει να φροντίσει την οικογένειά του και δεν μπορεί.

3. Την αγωνία του άρρωστου που πρέπει να πάει στο Δημόσιο νοσοκομείο και σκέφτεται με τρόμο αν θα έχει το «φακελάκι» που θα του ζητήσει (κατά πάσα πιθανότητα) ο γιατρός.

4. Τη γραφειοκρατία, την αδιαφορία και την αδικία που θα υποστεί (κατά τεκμήριο), όποιος προσφύγει σε δημόσια υπηρεσία, για να λύσει τις διαφορές του με το κράτος.

5. Ένα σωρό άλλα φαινόμενα που πλήττουν αναίτια τους πολίτες αυτής της χώρας και δεν είναι δυνατό να αναφερθούν στο παρόν.

Υποστηρίζουμε ότι αν είναι να μιλήσουμε για βία, τότε θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ σε αυτές τις περιπτώσεις, που κατά την άποψή των γάτων και των γατών όλου του κόσμου, αποτελούν εξαιρετικά βίαιες ενέργειες, πολύ περισσότερο ισχυρές από τα σκαμπίλια που δέχτηκε ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Τέλος λέμε και μακάρι να κάνουμε λάθος, ότι όσο οι βίαιες πράξεις που εκπορεύονται από τους κρατικούς μηχανισμούς και τους φορείς τους συνεχίζονται, τόσο θα βρίσκονται απελπισμένοι που θα θέλουν να σπάνε τα κεφάλια των κάθε λογής Χατζηδάκηδων.

gatapetalomeni@gmail.com