Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΕΡΤ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ...

Κάποια σχόλια έχω να κάνω σήμερα και κάποιες ερωτήσεις να απευθύνω προς τους υπεύθυνους και σιγά μην πάρω απαντήσεις. Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Πρώτον. Στην ΕΡΤ αποφάσισαν να προκηρύξουν τις διευθυντικές θέσεις σε μερικές υπηρεσιακές μονάδες. Καλώς και μπράβο τους. Όμως σα να γίνανε λίγο περίεργα τα πράματα. Ζητάνε από τους υποψήφιους να υποβάλουν μαζί με την αίτηση και βιογραφικό σημείωμα. Το περίεργο όμως είναι ότι οι υποψήφιοι δεν θα κριθούν με βάση συγκεκριμένα και εκ των προτέρων γνωστά σε αυτούς κριτήρια, αφού στην ουσία δεν υπάρχουν καν κριτήρια. Για να είμαι ακριβέστερη πιστεύω ότι μας δουλεύουν κανονικότατα κι ότι οι επιλογές θα γίνουν στη βάση του ποιον γνωρίζουμε, ποιος είναι ο κολλητός μας και άλλα τέτοια καθόλου σοβαρά και εξόχως εξευτελιστικά. Για να μην πω ότι οι επιλογές έχουν ήδη γίνει και ότι όλη αυτή η φιέστα με την υποβολή αιτήσεων, γίνεται για να υπάρχει η επίφαση της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας.

Δεύτερο. Η προκήρυξη αναφέρεται ρητά στο μυστικό χαρακτήρα που έχουν οι υποψηφιότητες. Δε μας παρατάτε ρε παιδιά με τις χαζές μεγαλοστομίες σας. Όλοι στην ΕΡΤ ξέρουν ποιος έχει υποβάλει αίτηση για ποια θέση και πότε. Για ποια μυστικότητα και κολοκύθια μετά ρηγάνεως μας μιλάτε; Αφήστε μας λοιπόν στην ησυχία μας και μη μας κοροϊδεύετε πατόκορφα.

Τρίτο. Τι θα γίνει με τη γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας για τον τρόπο που θα αξιολογηθούν οι υποψήφιοι συμβασιούχοι. Θα την μελετάτε για καιρό ακόμα; Έτσι όπως πάτε θα πιάσουμε καλοκαίρι (για να μην πω ότι θα τελειώσει και το 2011). Όμως αναρωτιέμαι: Αυτή η αγωνία όλων όσων έσπευσαν να υποβάλουν αίτηση, δε σας ευαισθητοποιεί λίγο; Δε σας συγκινεί; Δεν πιστεύετε ότι κάποιος υπεύθυνος πρέπει να βγει και να πει δυο λόγια σε αυτούς τους φουκαράδες που τσακίζονται μπας και κάνουν κάνα μεροκάματο και κολλήσουν κάνα ένσημο; Α ρε ΕΡΤ, το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει. Γιατί άραγε τόση γαϊδουριά; Γιατί;

gatapetalomeni@gmail.com