Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΤΡΕΛΑΙΑΙΑΙΝΟΜΑΙ ...

Για να δούμε τι γίνεται στην Αγία Παρασκευή (μεγάλη η χάρη της).

1. Ακούγεται ότι ο σχεδιασμός και η κατασκευή των σκηνικών για το νέο πρόγραμμα της τηλεόρασης, ανατίθενται από ηγετικά στελέχη της ΕΡΤ, σε μια εταιρία με βεβαρημένο παρελθόν. Αυτό το τελευταίο βεβαιώνεται και από τους ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης. Μερικά από τα πρόσωπα που συμμετείχαν επί των ημερών του υπέροχου Παναγόπουλου σε ένα γλέντι πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που προκάλεσαν άλλωστε και τα πορίσματα των ελεγκτών, φρόντισαν και “την έκαναν” από την ΕΡΤ. Μερικοί άλλοι παρέμειναν. Και τώρα είτε από θράσος είτε από βλακεία, είτε κι απ΄τα δύο, επιχειρούν να ξαναστήσουν ένα καινούργιο γλέντι σε βάρος των κορόιδων που πληρώνουν. Δηλαδή του Λαού. Όσοι περίμεναν ότι τα πράγματα θα άλλαζαν όταν ήρθαν οι άνθρωποι της νέας διοίκησης στην Αγία Παρασκευή, μάλλον απογοητεύονται. Α ρε κορόιδο Έλληνα.

2. Αν δεν το ξέρατε μάθετε ότι στο ραδιομέγαρο υπάρχουν δύο είδη εργαζομένων. Οι μαλάκες και οι δημοσιογράφοι. Οι πρώτοι αμείβονται με το μισθό τους. Πολλοί δημοσιογράφοι όμως, αν και διέπονται από το ίδιο εργασιακό καθεστώς με τους μαλάκες, έχουν το προνόμιο να υπογράφουν ειδικές συμβάσεις. Έχει, ας πούμε, ένας δημοσιογράφος μισθό 1,500 €. Του κάνουν μια ειδική σύμβαση και αντί των 1,500 € νάσου τον να παίρνει 2,500 €. Γιατί; Θυμόσαστε την φράση “γιατί έχει τον κώλο πίσω”; Ε λοιπόν φαίνεται ότι οι εν λόγω έχουν τον κώλο πίσω, ενώ οι μαλάκες όχι. Πως είπατε; Τι κάνει η νέα διοίκηση; Μα προφανώς εγκρίνει αυτές τις ειδικές συμβάσεις.

3. Πολλές διαμαρτυρίες ακούγονται στην Αγία Παρασκευή (μεγάλη η χάρη της), για τις μεθοδεύσεις που ακολουθούνται ώστε να παίρνουν τις θέσεις προϊσταμένων οι ημέτεροι. Η διοίκηση κομπάζει, ότι για πρώτη φορά έγινε επιλογή στελεχών μετά από προκηρύξεις. Δηλαδή η προκήρυξη είναι αυτή που διασφαλίζει ότι τη θέση θα πάρει ο κατάλληλος; Ώρες ώρες μ΄αυτά που ακούω, μούρχεται να πλακώσω τα νιαουρίσματα και να μη σταματάω με τίποτα.

Αυτά για την ώρα και καλό χαρταετό τη Δευτέρα.

gatapetalomeni@gmail.gr