Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Κάποτε (επί Αντρέα) είχαν γίνει εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, όπου το ΠΑΣΟΚ έψαχνε να βρει όχι ποιους δήμους κέρδιζε, αλλά ποιους δεν έχανε. Πανωλεθρία κανονική δηλαδή. Οι δημοσιογράφοι την είχαν στήσει στον πρόεδρο και περίμεναν να τον δούνε για να τον στριμώξουν με τις ερωτήσεις τους.
Όταν λοιπόν ο Αντρέας εμφανίστηκε, η ερώτηση που κυριάρχησε ήταν: «Τι έχετε να δηλώσετε κύριε πρόεδρε για τα αποτελέσματα των εκλογών;» κι αυτός ατάραχος απάντησε αποστομώνοντας τους πάντες: «Η τοπική αυτοδιοίκηση νίκησε».
Τι να πούνε τώρα οι άλλοι σε μια τέτοια δήλωση; Και ο πρόεδρος χαμογελώντας αποχώρησε μεγαλοπρεπώς.
Φαίνεται όμως ότι το μήλο κάτω απ΄τη μηλιά θα πέσει, γιατί και ο Γιώργος έχει αρχίσει να αμολάει κάτι ξεγυρισμένες ατάκες και μετά μας βάζει να ψαχνόμαστε για να βρούμε τι θα πούμε εμείς. Βλέποντας λοιπόν ο πρωθυπουργός μας την έντονη λαϊκή δυσφορία για τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα, δήλωσε: «Είναι υγιές να αμφισβητεί ο λαός τις κυβερνητικές επιλογές. Τι να πεις τώρα εσύ για αυτό; Αν πεις ότι δεν είναι υγιές, σημαίνει ότι παραδέχεσαι ότι η αμφισβήτησή σου είναι μαλακία. Αν πάλι πεις ότι είναι όντως υγιές, τότε ο Γιώργος είναι μαζί σου και άρα εσύ πρέπει να δείξεις λίγο φιλότιμο και να κάνεις κράτει στις επιθέσεις σου κατά της κυβέρνησης.
Άλατις ο Γιώργος να πούμε, που από Γιωργάκης πάει να μας βγει Γιωργάρας!

gatapetalomeni@gmail.com