Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΩΝ (ΝΥΝ & ΠΡΩΗΝ)

Για να φέρουμε τα πράγματα στα ίσια τους, πρέπει (λέω ως γάτα), να αποδοθούν ευθύνες όχι μόνο σε όσους εκμαύλισαν, αλλά και σε αυτούς που εκμαυλίστηκαν. Δεν μπορεί με άλλα λόγια να έρχεται κάποιος και να σου ακουμπάει μονοκοπανιά όσα θα έβγαζες εσύ σε ένα χρόνο (χώρια ο μισθός) και μάλιστα με φαιδρές έως προκλητικές δικαιολογίες του τύπου «διότι εξετέλεσε άρτια τα υπηρεσιακά του καθήκοντά» και συ να τα τσεπώνεις, παριστάνοντας την αθώα περιστερά.
Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να μεταβάλλεται (διότι στην ουσία αυτό ακριβώς έγινε) η μισθολογική κατάσταση κάποιου, χωρίς αυτό να γίνεται ανοιχτά, ώστε να αποτελεί κίνητρο και για τους υπόλοιπους, για να επιδιώξουν και αυτοί μια αντίστοιχη μελλοντική δική τους απολαβή αυτού του είδους.
Στην ΕΡΤ δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Αντιθέτως. Τα κριτήρια που πρυτάνευσαν για να αμειφθούν κάποιοι, ήσαν αδιαφανή. Όσοι αμείφθηκαν πήραν μέρος σε αυτή τη σκοτεινή διαδικασία, τηρώντας σιωπή. Αυτό το επικερδές για μερικούς κολπάκι, ήρθε στο φως χάρη στην αγανάκτηση μερικών που έβγαλαν τα γεγονότα στο φως, προκαλώντας την εκ των υστέρων παρέμβαση των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, που ξεκαθάρισε το τοπίο, εκθέτοντας το χυδαίο διοικητικό καθεστώς που χαντάκωσε την ΕΡΤ, τινάζοντας τα ελλείμματα στα ύψη.
Άκουσα ότι υπήρχε και μια περίπτωση συναδέλφου, που δυσανασχέτησε όταν διαπίστωσε ότι ήταν και αυτός στη λίστα των ευνοούμενων που είχαν λάβει bonus και θέλησε να επιστρέψει τα χρήματα που του δόθηκαν. Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Αυτόν θα τον βάλουμε στο σωρό μαζί με όλους τους άλλους που «έκαναν την πάπια»; Αν ναι, τότε λυπάμαι αλλά πρέπει να πω ότι κάτι δεν πάει καλά στον τρόπο με τον οποίο πορευόμαστε.

gatapetalomeni@gmail.com