Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ...

Περιδιαβαίνοντας την ιστοσελίδα της ΕΡΤ, έπεσε το μάτι μου σε ένα κείμενο που επιγράφονταν: "ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ/ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011 - 2012".

Διάβασα την πρόσκληση και έφριξα.

Κατά πρώτον απαρτίζεται από τεράστιες προτάσεις (έξι εφτά αράδες, χωρίς κόμα ή τελεία), που είναι ασύντακτες και ως εκ τούτου ακαταλαβίστικες.

Κατά δεύτερον γίνονται μερικές αναφορές σε ημερομηνίες που αν όντως ισχύουν, τότε οι συντάκτες του κειμένου μάλλον θάπρεπε να μιλούν για πρόσκληση ενδιαφέροντος για παραγωγές που θα παρακολουθήσουμε την περίοδο 2012 - 2013 και όχι την 2011 - 2012.

Τρίτον. Οι παραπομπές και οι εξαιρέσεις μπερδεύουν και αποπροσανατολίζουν τον αναγνώστη. Πόσο μάλλον τον ενδιαφερόμενο να υποβάλλει πρόταση για παραγωγή, που θα τρέχει και δε θα φτάνει ο φουκαράς. Πολύ θάθελα να έβλεπα τα μούτρα των δύο υπαλλήλων, που σύμφωνα με το κείμενο θα πρέπει να δίνουν τηλεφωνικά διευκρινίσεις στις απορίες των ενδιαφερομένων.

Τέταρτον. Έχετε σκοπό να κουβαλήσετε στην ΕΡΤ τους ανθρώπους που θα σας υποβάλουν τις προτάσεις, βάζοντας τους διοικητικούς υπαλλήλους της υπηρεσίας να παραλαμβάνουν τους φακέλους με τις προτάσεις των ενδιαφερομένων, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, που μάλιστα πέφτει και Σάββατο;

Πέμπτον. Αναφερόμενη στην κυρία γεν. δ/ντρια τηλεόρασης (αυτή υπογράφει το κείμενο) της προτείνω να μαζέψει άρον άρον αυτή την αηδία που ανάρτησε, να ζητήσει συγγνώμη και να μάθει να σέβεται κατά πρώτον όλους αυτούς στους οποίους απευθύνεται και κατά δεύτερο την ΕΡΤ και τη δουλειά της.

gatapetalomeni@gmail.com