Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΟ Η ΕΡΤ ...

Τροφή και μάλιστα πλούσια δίνει στα blogs των απανταχού bloggers αυτό τον καιρό η ΕΡΤ. Στην Αγία Παρασκευή, μεγάλη η χάρη της, γίνεται χαμός. Που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς.

Ας πάμε στις παραιτήσεις των δύο κυριών. Από τη διευθύντρια, ζητήθηκε η παραίτησή της από τον αξιωματικό υπηρεσίας. Γιατί; Μα διότι τα είχε κάνει σκατά με την προκήρυξη για την κατάθεση προτάσεων για την παραγωγή νέων τηλεοπτικών εκπομπών. Είχα γράψει σχετικά στις 18 Γενάρη. Όμως εκτιμώ ότι αυτή η εξέλιξη ήρθε σαν επιστέγασμα σε μια σειρά από κακές έως κάκιστες επιλογές και συμπεριφορές, που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάντια, που περιγράφεται ως εξής: Καινούργιο πρόγραμμα νιξ.

Την παραίτηση της διευθύντριας ακολούθησε και η υποβολή της παραίτησης και της γενικής διευθύντριας. Αυτό το γράφω με μια μικρή επιφύλαξη διότι και στο παρελθόν είχαμε γράψει σχετικά, αλλά τα γεγονότα μας διέψευδαν. Φαίνεται όμως ότι τώρα τα πράγματα είναι αλλιώς κι ότι οι ψηλές καρέκλες για τις δύο κυρίες αποτελούν πια παρελθόν. Σάββατο κοντά η γιορτή που λένε και θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα.

Ο άλλος χαμός έχει να κάνει με τους διαγωνισμούς για τις προσλήψεις επαγγελματιών διαφόρων ειδικοτήτων, που θα συμβάλουν στην παραγωγή του προγράμματος. Ποιου προγράμματος; Αυτού που δεν υπάρχει; Όσοι είναι να προσληφθούν είναι απαραίτητοι; Οι μαρτυρίες πολλών μονίμων που εργάζονται στα πόστα που είναι να ενισχύσουν οι νέοι, υποστηρίζουν ότι είναι ήδη υπεράριθμοι. “Τι να τους κάνουμε τους νέους; Φτάνουμε και περισσεύουμε” λένε. Χώρια (λέω εγώ) ότι ο χώρος της Κατεχάκη που γνωρίζω καλά, έχει ένα σωρό κόσμο που κάθεται. Αν όντως υπάρχει ανάγκη, γιατί δε μετακινούν αυτούς στην Αγία Παρασκευή (μεγάλη η χάρη της);

Να κι ένα παρατράγουδο. Διότι θα μου πείτε, ΕΡΤ χωρίς παρατράγουδο γίνεται; Εμ δε γίνεται. Έμαθα λοιπόν ότι βούιξε (και ακόμα βουίζει) το ραδιομέγαρο από την προώθηση για πρόσληψη ενός καλόπαιδου, που δεν ξέρει που του παν τα τέσσερα. Είναι όμως ομορφόπαιδο και συνδικαλιστής και ως εκ τούτου βρήκε υποστήριξη και από τους άλλους συνδικαλιστές, που άσκησαν πίεση προς κάθε κατεύθυνση για να προσληφθεί ο μαγκάκος ο καλός. Μιλάμε δηλαδή για πολύ τσίφτικες μεθόδους, που ανεβάζουν πολύ ψηλά στα μάτια όλων την εκτίμηση, που έτσι κι αλλιώς τρέφουμε για τους συνδικαλιστές.

Έτσι μούρχεται να ξεσηκώσω κι άλλους και να σας τρελάνουμε στο φτύσιμο ρε παιδιά μπας και σας ματιάσει κάνα μάτι φθονερό που λένε και μας πάθετε τίποτα, γιατί τότε τι θα κάνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι χωρίς εσάς.

gatapetalomeni@gmail.com