Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΑΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑ ...

Μας έχουν πρήξει με τα έσοδά της ΕΡΤ . Τα παίρνει η ΕΡΤ από τη διαφήμιση. Τα παίρνει και από το ανταποδοτικό τέλος. Ε και λοιπόν;
Σε ότι αφορά στη διαφήμιση ένα έχω να πω. Κόψτην επιτέλους κυρία κυβέρνηση γιατί πολύ μας έχεις ζαλίσει τον έρωτα με δαύτη. Αλλά δεν την κόβεις. Όοοχι. Προφανώς θέλεις να συντηρείς μια αβεβαιότητα και να δίνεις την ευκαιρία στους διάφορους, να αναδεικνύουν μέσα από τη θολούρα της αβεβαιότητας, θέματα προς όφελός τους, σπεκουλάροντας ξεδιάντροπα σε βάρος της ΕΡΤ.
Το ανταποδοτικό τέλος πάλι γιατί θέλεις να το κουτσουρέψεις; Αφού είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη. Υπάρχει βέβαια το επιχείρημα ότι “τι το θέλετε όταν δεν έχετε εσωτερική παραγωγή;”. Επιφανειακά ακούγεται σωστό. Όμως αντί να βάλεις κυρία κυβέρνηση τα στελέχη που εσύ διορίζεις (διευθύνοντες συμβούλους και προέδρους), να δουλέψουν για να επιτευχθεί το τρίπτυχο που πρέπει κατά το νόμο να καλύψει η ΕΡΤ (ενημέρωση, ψυχαγωγία, πολιτισμό), εσύ προωθείς μια λύση που αφενός δε θα πετύχει την κάλυψη του τρίπτυχου, αφετέρου θα αυξήσει τον αριθμό των ανέργων. Κι όλα αυτά γιατί; Όσο και αν προσπαθώ μόνο μια απάντηση βρίσκω : Προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων μεγαλοσυμφερόντων. Και μόνον.
Σε αυτόν τον αηδιαστικό σουρουκλεμέ, εμπλέκονται, έχοντας μεγάλο μερίδιο ευθύνης και οι συνδικαλιστές. Τι κάνατε για να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο παιδιά; Το σύνθημά σας ήταν “λιγότερη εργασία και περισσότερες απολαβές”. Όταν οι καιροί ήταν καλοί και δεν υπήρχε κάτι στον ορίζοντα, που να φανέρωνε τον τυφώνα του σήμερα, πιέζατε για να προσλαμβάνονται καινούργιοι εργαζόμενοι, ώστε να έχετε εκλογική πελατεία. Τώρα τι γίνεται; Έφτασε η στιγμή που πρέπει να επιλέξετε τη λιγότερο κακή επιλογή και ο θεός ή ο διάβολος βοηθός. Ούτε ψύλλος στον κόρφο σας μάγκες μου.

gatapetalomeni@gmail.com