Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΓΙΑΝΝΗ ...

Ώρες ώρες ρε παιδιά τρελαίνομαι.
Ακούω κάτι εξαιρετικά εμπνευσμένες ατάκες από μερικούς και μου γυρίζουν τα μέσα έξω και τα έξω μέσα.
Παράδειγμα. Σχολίασε τη συνάντηση του υπουργού εργασίας με τους εργοδότες και είπε ψευδίζοντας χαριτωμένα, ο τεράστιος (διαστασιολογικά μιλώντας) πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος: «Η σημερινή συνάντηση του υπουργού εργασίας με τους εργοδότες, ήταν μια ιλαροτραγωδία. Ιλαρή ως προς την διαδικασία και τραγική ως προς το περιεχόμενο». Μόλις το άκουσα με έπιασε μια τρεμούλα. Μετά με πήραν τα δάκρυα και ύστερα (αν και βαζέλα) έψαλα τον ύμνο του Ολυμπιακού. Έπαθα δηλαδή ότι παθαίνουν τα αεροπλάνα, άμα τα βαρέσει κεραυνός εν πτήσει. Μιλάμε για τον πλήρη αποσυντονισμό από το δυσθεώρητο ύψος, το απύθμενο βάθος και το απέραντο φάρδος των πυκνών νοημάτων που έκρυβε αυτή η δήλωση. Ίδρωνα ξίδρωνα για να εννοήσω τι προσπαθούσε να πει ο μέγας (διαστασιολογικά μιλώντας) Παναγόπουλος. Μάταια όμως. Τίποτα.
Έρχομαι τώρα εγώ, μια ταπεινή γάτα και λέω: Ρε Γιάννη αντί να λες τέτοια δύσκολα, γιατί δε λες στον κοσμάκη, ότι υπάρχει μέγας κίνδυνος να βρεθούν στο δρόμο και να χάσουν τη δουλειά τους από τη μια μέρα στην άλλη; Γιατί δε λες ότι παίζεται κορώνα γράμματα η επιβίωσή τους; Γιατί τους παραμυθιάζεις μιλώντας για τεράστια επιτυχία του συνδικαλιστικού κινήματος, επειδή στη διαδήλωση (ναι αυτή που κάηκαν οι τρεις άνθρωποι επειδή εσύ και οι όμοιοί σου ήσασταν ανίκανοι να περιφρουρήσετε), κατέβηκαν 200 χιλιάδες κόσμος. Τι είναι 200 χιλιάδες κόσμος στο λεκανοπέδιο των 5 εκατομμυρίων ψυχών; Ούτε έναν στους εικοσιπέντε δεν κατάφερες να εμπνεύσεις Γιάννη. Γιατί κομπορρημονείς λοιπόν; Γιατί αντί να διαμορφώνεις συγκεκριμένες και κατανοητές στον κόσμο προτάσεις, περιορίζεσαι σε αοριστολογίες και γενικολογίες και του τύπου «πρέπει η κυβέρνηση να δει το θέμα τον μισθωτών εργαζομένων με διαφορετικό μάτι». Τι σόι κουταμάρες είναι αυτές;
Λυπάμαι που στο λέω, αλλά τα σκάτωσες τα πράματα. Ούτε εσύ, ούτε οι παρατρεχάμενοί σου πείθουν. Για αυτό δε σε ακολουθεί ο κόσμος Γιάννηηη. Εδώ στην ΕΡΤ, μέχρι και οι δικοί σου άνθρωποι έχουν αρχίσει και σε παίρνουν στο ψιλό: «Σιγά μη κάνει τίποτα ο Παναγόπουλος», λένε. Κάνε κάτι μεγάλε (διαστασιολογικά μιλώντας). Για όλους. Για αυτό είσαι εκεί που είσαι. Όχι για να λες χαριτωμενιές ψευδίζοντας.
Κατάλαβες;

gatapetalomeni@gmail.com