Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Ε ΡΕ ΒΡΕΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ...

Όπως δεν μπορώ να ψέξω το ΠΑΣΟΚ για την φοβερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, άλλο τόσο δεν μπορώ να ψέξω το τωρινό προεδρείο της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. για όσα όφειλαν να κάνουν οι προηγούμενοι και δεν έκαναν (πχ την υπογραφή ΣΣΕ). Για τους παρόντες πρέπει να ομολογήσω ότι πασχίζουν για να πάρει ο κόσμος την αύξηση του 2009 που δικαιούται. Αλλιώς θα τους έγδερνα. Εκεί που τάχουνε κάνει σκατά και απόσκατα, είναι ότι σε σχέση με αυτά που λέγανε για συμμετοχή των εργαζομένων, για ενημέρωση κοκ, δεν κάνουν και πολλά. Όχι ότι οι προηγούμενοι κάνανε. Αυτοί και αν ήταν τραλαλά. Ως μέτρο σύγκρισης και ως σημείο αναφοράς όμως δεν μπορώ να πάρω το καταστροφικό παρελθόν, αλλά το επερχόμενο και ελπιδοφόρο, άμποτε, μέλλον (καλά φυσάω σήμερα). Κύριοι αφήστε κατά μέρος το μοντέλο της ομοσπονδίας που ασκεί συνδικαλισμό μέσα από τα γραφεία και ελάτε σε επαφή με τον κόσμο. Όχι κατά μόνας, αλλά μαζικά.
Προσοχή ω δραστήριοι συνδικαλιστές. Η εμπειρία έχει δείξει πως όταν συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα, ο κίνδυνος να ξαναζήσουμε ένα χυδαίο καθεστώς συνδιοίκησης, καραδοκεί. Για αυτό μάγκες προσέχτε. Προσέχτε, γιατί όσο ναζιάρα και χαδιάρα είμαι, άλλο τόσο δεν τόχω σε τίποτα να βγάλω νύχια και να σας ξεσκίσω.
Τις τελευταίες μέρες οι αντιμαχόμενες πλευρές κυκλοφόρησαν ένα μάτσο ανακοινώσεων. Από αυτές φαίνεται ότι καμιά ομάδα δεν εννοεί να καταλάβει ότι όσο δεν διορθώνει τις μαλακίες που έχει κάνει και που εξακολουθεί να κάνει, τόσο θα δημιουργείται όξυνση, που θα επιβαρύνει όλους και όταν λέμε όλους εννοούμε ΟΛΟΥΣ. Για αυτό πρέπει η μια πλευρά να εννοήσει ότι δεν μπορεί να ασκήσει σοβαρό συνδικαλισμό, όταν έχει μαζί της μόνο τον μισό γατίσιο πληθυσμό και η άλλη να καταλάβει ότι δεν μπορεί να φτύνει σήμερα εκείνους που μέχρι χτες έγλυφε. Καλό το γλύψιμο δε λέμε. Άλλο όμως να γλύφεσαι ως γάτα και άλλο να γλύφεις τρίτους και μετά να τους φτύνεις. Αυτές οι συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κιμπάρηδες τύπους σαν εσάς, αλλά σε γατούλες με ροζ μυτούλες και φιογκάκια. Ελπίζω να έγινα κατανοητή από όλες τις τοιχαρχίες . Αν όχι ας πάρουν οι ενδιαφερόμενοι τα μπογαλάκια τους και ας μετακομίσουν κατά Ευελπίδων μεριά, αφού πιστεύουν ότι εκεί θα βρουν τα δίκια τους. Άιντε μπράβο χαϊβάνια.
Πάνω που πήγαινα να κλείσω και να πάω για κανένα ποντικάκι, μου επικοινώνησαν το εξής χαμπέρι. Κυκλοφόρησε λέει μια ανακοίνωση ενός συλλόγου (δε σας λέω τίνος, ψάχτε και λιγάκι), που καλεί τα μέλη του σε τακτική γενική συνέλευση στις 6/4/2010, αλλά η ανακοίνωση στάλθηκε στις 12/4/2010. Σημειωτέον ότι έχει γραφτεί στις 26/3/2010 (έτσι μου είπαν ότι λέει το χαρτί) και ευελπιστούν να πιάσουν την απαιτούμενη απαρτία στις 27/4/2010. Μετά από αυτόν το γρίφο μούρχεται να την πέσω σε κανα μπαρ, να γίνω ντίρλα στο μεθύσι και μετά να τραγουδάω "δεν πάααω σπίτι μου απόψε ..."

gatapetalomeni@gmail.com