Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, που τοποθετήθηκαν μαζικά σε νευραλγικές θέσεις (ειδήσεις, γεν. δ/νση τηλεόρασης κλπ), εργαζόμενοι που ανήκουν στο δυναμικό της ΕΡΤ. Η διοίκηση κόντρα σε όσους εισηγούνταν πρόσωπα από την αγορά και ξένα προς την ΕΡΤ, δεν τους άκουσε και προχώρησε αξιοποιώντας το προσωπικό της εταιρίας. Όχι τίποτα άλλο, αλλά με τέτοιες κινήσεις θα ζωντανέψει η ΕΡΤ και θα αρχίσει να παράγει πάλι τα δικά της στελέχη, που είναι ότι καλύτερο, από το να βασίζεται σε διάφορους παντογνώστες που κατά καιρούς γνωρίσαμε.

Μπράβο ρε μάγκες και πάντα τέτοια.

Πολλοί θα πούνε ότι οι τοποθετήσεις δεν ήταν κατάλληλες και ότι θα μπορούσαν να γίνονταν καλύτερες. Μπορεί να είναι και έτσι. Όταν όμως ποτέ στις τελευταίες δεκαετίες δεν υπήρξε ένας αντικειμενικός και κοινά αποδεκτός τρόπος αξιολόγησης του προσωπικού, επόμενο είναι να βγαίνουν σήμερα διάφοροι (καλόπιστοι ή όχι) και να αμφισβητούν τις επιλογές της διοίκησης. Πρώτοι και καλύτεροι όσοι συμμετείχαν στο συνδιοικητικό σχήμα συνδικαλιστών-διοίκησης και τώρα διαπιστώνουν ότι χάνουν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο, ενώ πολύ θα τους άρεσε να εξακολουθήσουν απρόσκοπτα να χαντακώνουν την εταιρία για να επωφελούνται οι ίδιοι.

Για να εκλείψουν δια παντός τέτοια φαινόμενα , θα πρέπει η διοίκηση, που φαίνεται να έχει τη διάθεση και το τσαγανό, να κάνει ρήξεις. Να προχωρήσει στην διαμόρφωση ενός κοινά αποδεκτού τρόπου αξιολόγησης, που θα βασίζεται σε αντικειμενικές και μετρήσιμες παραμέτρους όπως για παράδειγμα, γραμματικές γνώσεις, ηλικία, χρόνια προϋπηρεσίας κλπ.

Σε αυτή την προσπάθεια το συνδικάτο θα πρέπει να σταθεί ολόψυχα αλληλέγγυο στη διοίκηση και να τη βοηθήσει με κάθε τρόπο. Άιντε μπας και δούμε άσπρη μέρα.

gatapetalomeni@gmail.com